Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion på Midsommarkransens gymnasium är en utbildning som förbereder dig för studier eller arbete inom barn och fritid eller inom handel och administration.

Yrkesintroduktion passar dig som vill ha en praktisk yrkesutbildning utan att läsa in ett helt gymnasieprogram. Yrkesintroduktion innebär att du lär dig yrket både genom teori och praktik. Utbildningen pågår i 2 år där du huvudsakligen läser yrkesämnen. Du arbetar till stor del i mindre undervisningsgrupp och har stöd av en mentor.  Skolan ger dig också möjlighet att komplettera svenska, engelska eller matematik på grundskolenivå om du behöver det.

På Midsommarkransens gymnasium arbetar lärare och elevhälsa tillsammans med dig för att du ska nå dina mål. Ett gymnasieintyg utfärdas efter genomförd utbildning.