Våra utbildningar

På "Kransen" väljer du bland flera program och inriktningar. Hösten 2021 erbjuder vi fyra nationella program, introduktionsprogram och gymnasiesärskola. Du som vill kombinera en elitsatsning inom idrott med dina studier kan söka någon av våra NIU-utbildningar.

Yrkesprogram

Barn- och fritidsprogrammet inriktning pedagogiskt arbete med yrkesutgång barnskötare och elevassistent, är en modern utbildning med jobb direkt efter examen.
Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram som ger dig en yrkesexamen. Utbildningen på Midsommarkransens gymnasium riktar sig mot digital service och e-handel.

Högskoleförberedande program

Är juridik och ekonomi något som du vill ägna dig åt i framtiden? Vad gör ett företag framgångsrikt? Ekonomiprogrammet är ett studieförberedande program som ger dig en gedigen grund för vidare studier.

Naturvetenskapsprogrammet är den breda utbildningen som öppnar för de flesta studier på universitet och högskola. (Obs! Startar ej höstterminen 2021.) Tyngdpunkten ligger på matematik och de naturvetenskapliga ämnena biologi, fysik och kemi men även samhällsvetenskapliga och humanistiska ämnen ingår.

Hur formas vi av samhället? Hur ser andra människors livsvillkor ut i andra delar av världen och hur påverkas vi av globaliseringen? Är du intresserad av dessa frågor är samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap valet för dig.

Nationella idrottsutbildningar

Midsommarkransens gymnasium erbjuder fem olika idrotter inom nationell idrottsutbildning (NIU):

• Basket
  • Fotboll