Try-out NIU Basket

Under vecka 48-50 har vi Try-outs för NIU Basket på Midsommarkransens gymnasium.

Midsommarkransens gymnasium är Stockholm kommuns största NIU-skola med cirka 250 NIU-elever och 15 års erfarenhet av specialidrott Basket. Genom åren har vi haft elever från AIK Basket, Alvik Basket, Blackeberg Basket, Central Basket, Fryshuset Basket, FUBB Basket, Haga Haninge Basket, Hammarby Basket, Huddinge Basket, JKS Basket, Kungsholmen Basket, Lidingö Basket, SBBK, Skuru Basket, Spånga Basket, Tyresö Basket och Viby Basket.

För att få närvara under vår Try-out behöver du fylla i en enkät som du hittar här.

Vi får veckovis en sammanfattning av ansökningarna från SBBF (Svenska Basketbollförbundet) och bjuder därefter in dig via mail till våra Try-outs. Vi kallar endast de som sökt oss som topp tre.

Try-outs
Vecka 48 måndag 23/11, tisdag 24/11 och torsdag 26/11
Vecka 49 måndag 30/11, tisdag 1/12 och torsdag 3/12
Vecka 50 måndag 7/12, tisdag 8/12 och torsdag 10/12

Try-outs på NIU Basket Midsommarkransens gymnasium genomförs samtidigt som våra ordinarie lektioner kl 08.15-10.00 i Brännkyrkahallen lilla. För att du ska få en så rättvis bild av vår skola och dina kommande tre år som NIU-elev hos oss som möjligt har vi valt att visa upp våra ordinarie lektioner. Det blir alltså inga kanelbullar, inte de roligaste övningarna och inga t-shirts.

Try-out-processen steg för steg
• Du fyller i länken ovan.
• Ett par dagar senare får vi information från SBBF.
• Vi skickar ut en inbjudan baserad på datumen ovan.
• Du svarar på inbjudan och uppger vilket datum du vill komma på Try-out.
• Vi bekräftar din Try-out-anmälan och välkomna dig.
• Du är med på Try-out och därefter en kortare intervju.
• Några få får svar direkt på plats med antingen ett ”Du får plats” eller ”Tyvärr ej plats” men de allra flesta får vänta till 20 januari 2021med besked då vi har hunnit se de allra flesta som söker oss.

Har du frågor maila gärna NIU Basket instruktör Oskar Kotsalainen på oskar.kotsalainen@edu.stockholm.se med kopia till coachokey@hotmail.com