Studie- och yrkesvägledning

Antal: 13

• Lärare som undervisar elever i ett klassrum.

Våra utbildningar

Yrkesprogram

Barn- och fritidsprogrammet inriktning pedagogiskt arbete med yrkesutgång barnskötare och elevassistent, är en modern utbildning med jobb direkt efter examen.

• Naturvetenskapsprogrammet

Obs! Startar ej ht 21. Naturvetenskapsprogrammet är den breda utbildningen som öppnar för de flesta program på universitet och högskola. Tyngdpunkten ligger på matematik, biologi, fysik och kemi, men även samhällsvetenskapliga och humanistiska ämnen ingår.

• Handels- och administrationsprogrammet

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram som ger yrkesexamen. När du tar studenten är du väl förberedd för att arbeta inom olika handelsyrken. Utbildningen på Midsommarkransens gymnasium riktar sig mot digital service och e-handel.

• Elever sitter och pluggar tillsammans i ett klassrum.

Ekonomiprogrammet

Är du full av idéer som väntar på att förverkligas? Är juridik och ekonomi något du vill ägna dig åt i framtiden? Vad gör ett företag framgångsrikt? Ekonomiprogrammet är ett studieförberedande program som ger dig en gedigen grund för vidare studier.

• Pedagogikcollege

Barn- och fritidsprogrammet

Pedagogikcollege är en gymnasial yrkes- och högskoleförberedande utbildning (Barn- och fritidsprogrammet inriktning pedagogiskt och socialt arbete) med yrkesutgång barnskötare och elevassistent.

• Tidigare poängplaner

Här kan du hitta poängplaner för tidigare år för våra nationella program. Gå in under respektive program och välj startår.

• Elever som står i skolans ljushall.

Individuellt val

Midsommarkransens gymnasium erbjuder ett stort antal kurser som individuellt val. Flera av kurserna är behörighetsgivande, andra ger meritpoäng. Det individuella valet är obligatoriskt och ingår i ditt gymnasieprogram. Sammanlagt läser du 200 p individuellt val.

• Utökat program/utökad kurs

Om du läser mer än 200 poäng individuellt val innebär det att du får ett utökat program. Kurser inom ramen för utökat program räknas med i jämförelsetalet om de krävs för särskild behörighet eller ger meritpoäng.

• Elev som sitter i ett klassrum och tittar in i kameran.

Studievägledning

På Midsommarkransens gymnasium arbetar två studievägledare som kan ge dig personlig information och vägledning kring dina studier och framtida yrkesval.