Inriktning

Antal: 30

• Innebandy

Innebandyutbildningen på Midsommarkransens gymnasium ger dig möjlighet att kombinera en elitsatsning i innebandy med en gymnasieutbildning på det program du vill läsa. Skolan är certifierad av Innebandyförbundet att bedriva Nationell idrottsutbildning (NIU).

• Handboll

Att nå den yppersta eliten i handboll är inte lätt. Det krävs talang, disciplin, hårt arbete och en del uppoffringar.

• Basket

NIU Basket på Midsommarkransens gymnasium utbildar framtidens elitspelare. Vår basketutbildning håller mycket hög klass med kunnig, engagerad, och välutbildade tränare.

• Fotboll

Fotbollsgymnasiet på Midsommarkransen sker i samarbete med Hammarby IF FF. Vi är kvalitetssäkrade av Svenska Fotbollförbundet och följer den nationella kursplanen. Våra tränare är kunniga, engagerade och väl-utbildade (Uefa PRO och Uefa Youth A).

• Bandy

Ta chansen att utbilda dig till en bandyspelare för framtiden på Midsommarkransens gymnasium. Utbildningen är kvalitetssäkrad av Svenska Bandyförbundet och leds av huvudinstruktör Niklas Westblad.

• Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap

Vad innebär det att vara människa och hur går det till när vi skapar oss en identitet? Hur formas vi av samhället? Hur ser andra människors livsvillkor ut i andra delar av världen och hur påverkas vi av globaliseringen? Är du intresserad av dessa frågor är samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap det självklara valet för dig.

• Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är den breda utbildningen som öppnar för de flesta studier på universitet och högskola. Tyngdpunkten ligger på matematik och de naturvetenskapliga ämnena biologi, fysik och kemi men även samhällsvetenskap

• Elever sitter och pluggar tillsammans i ett klassrum.

Ekonomiprogrammet

Är du full av idéer som väntar på att förverkligas? Är juridik och ekonomi något du vill ägna dig åt i framtiden? Vad gör ett företag framgångsrikt? Ekonomiprogrammet är ett studieförberedande program som ger dig en gedigen grund för vidare studier.

• Pedagogikcollege

Barn- och fritidsprogrammet

Pedagogikcollege är en gymnasial yrkes- och högskoleförberedande utbildning (Barn- och fritidsprogrammet inriktning pedagogiskt och socialt arbete) med yrkesutgång barnskötare och elevassistent.

Öppet hus

Går du i Åk 9 och har frågor om våra program, NIU, elevhälsoteamet, biblioteket eller annat som rör skolan, är du varmt välkommen att kontakta oss.

• Tidigare poängplaner

Här kan du hitta poängplaner för tidigare år för våra nationella program. Gå in under respektive program och välj startår.

• Skrivprojektet Min Ort

Eleverna som läser svenska som andraspråk i årskurs 1 och 2 visar i sina skildringar olika bilder av just sina ”orter”. Det är en lokalpatriotism som många gånger är hoppfull utan att väja för svårigheter och som står i bjärt kontrast till de vanliga berättelserna om problemfyllda stockholmsförorter.

• Handboll

OBS - [Detaljerad information om TRY-OUT NIU HANDBOLL hittar du under "Relaterade Dokument" nere till höger.]

• Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet förbereder och ger dig en god grund för vidare studier vid universitet och högskola. Utbildningen utvecklar dina kunskaper om Sverige, Europa och världen och om samspelet mellan individ och samhälle.