Till innehåll på sidan

Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning beteendevetenskap, profil ledarskap

Är du intresserad idrott, hälsa och ledarskap? Hur fungerar människor som individer eller deltagare i grupper? Hur kommunicerar vi med varandra i olika sammanhang? Hur kan man motivera och inspirera individer och grupper till delaktighet och utveckling?

Vill du analysera och utveckla din egen ledarskapsförmåga? Om du vill ha svar på några av dessa frågor är Samhällsvetenskapligt program med inriktning beteendevetenskap profil ledarskap något för dig.

Beteendevetenskap - ledarskap

Profilen Ledarskap riktar sig till dig som har ett stort intresse för idrott, hälsa och ledarskap. Du kommer i ditt ledarskap lära dig hur du engagerar, motiverar och utvecklar grupper och individer. Vi använder oss av bland annat friluftsliv som metod för att fördjupa kunskap och förståelse om hur grupprocesser fungerar i praktiken. Till exempel hur du som individ agerar när du möter nya utmaningar tillsammans med gruppen.

Programfördjupning (300 poäng)

  • Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering
  • Naturkunskap 2
  • Pedagogiskt ledarskap

Karaktäristiska kurser för profilen är ledarskap och organisation, pedagogiskt ledarskap, idrott och hälsa, humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering, kommunikation, träningslära och psykologi.

På den här profilen arbetar lärarna tvärvetenskapligt så att du som elev tydligt ser den röda tråden i utbildningen och får en känsla av sammanhang.  Här får du möjlighet att använda dina kunskaper om ledarskap och gruppsykologi i övningar och examinationer. Om du i framtiden är intresserad av att jobba som idrottslärare, sjukgymnast eller med att leda grupper kan detta vara inriktningen för dig.

Programmet kan kombineras med en idrottssatsning på elitnivå genom nationell idrottsutbildning (NIU). Midsommarkransens gymnasium är en NIU-certifierad skola.

Ladda ner poängplan för Sambeteende-programmet profil ledarskap

Dela: