Till innehåll på sidan

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap

Vad innebär det att vara människa och hur går det till när vi skapar oss en identitet? Hur formas vi av samhället? Hur ser andra människors livsvillkor ut i andra delar av världen och hur påverkas vi av globaliseringen?

Är du intresserad av dessa frågor är samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap det självklara valet för dig.

Beteendevetenskap på Midsommarkransens gymnasium

Under utbildningen får du kunskap i vad som formar och påverkar oss människor. På den här profilen fördjupar du dig i ämnen som psykologi, filosofi, sociologi och får kunskaper om ledarskap och organisation, kommunikation och kriminologi. Detta ger dig en inblick och insikt i sociala sammanhang och människors olika levnadsmiljöer.

Profilen har även ett internationellt perspektiv - genom våra kontakter med Euroschool och andra europeiska projekt, som exempelvis Erasmus +. Då får du möjlighet att samarbeta med flera europeiska skolor kring demokrati- och kulturfrågor. Genom studiebesök och inbjudna föreläsare får du kontakt med arbetslivet och högskolor. Vi vill också att du skall göra en praktikvecka hos ett företag eller organisation som anknyter till din utbildning.

Programfördjupning (300 poäng)

  • Filosofi 2 (50 poäng)
  • Etnicitet och kulturmöten (100 poäng)
  • Hum. och sam. specialisering (100 poäng)
  • Psykologi 2b (50 poäng)

Beteendeinriktningen kommer att öppna dörrar till en helt ny värld. Du kommer att kunna se mönster och förstå hur vi fungerar som människor och vilken roll psykologin spelar i samhället. Du kommer också att lära dig analysera och dra slutsatser och hur du ska förhålla dig till källor och information.  Efter din gymnasieutbildning kommer du att vara mycket väl förberedd inför universitets- och högskolestudier. Inriktning beteendevetenskap är för dig som vill göra skillnad i framtiden och vara med om att skapa ett mänskligare samhälle.

Programmet kan kombineras med en idrottssatsning på elitnivå genom nationell idrottsutbildning (NIU). Midsommarkransens gymnasium är en NIU-certifierad skola.

Ladda ner poängplan för SAM-programmet med inriktning beteendevetenskap

Dela: