Lärare och elever från Åbo besökte Midsommarkransens gymnasium

Idag fick vi besök från vårt grannland i öst. I samband med ett Stockholmsbesök passade svensklärare och elever från Luostarivuoren koulu i Åbo på att besöka Midsommarkransens gymnasium. På schemat stod rundvandring på skolan och flera klassrumsbesök.

Besöket är ett första steg i ett spirande utbyte och samarbete mellan våra skolor. Initiativtagare till samarbetsprojektet är Johan Stenmark, lärare i samhällsorienterande och estetiska ämnen på Midsommarkransens gymnasium. Johan ser flera möjligheter med utbytet med Luostarivuoren koulu, framför allt för våra elever på det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning mot ledarskap och internationalisering.

Våra finska vänner var mycket nöjda med sitt besök och välkomnar våra elever och lärare att besöka dem i Åbo. Det ser vi fram emot.