Till innehåll på sidan

Innebandy

Innebandyutbildningen på Midsommarkransens gymnasium ger dig möjlighet att kombinera en elitsatsning i innebandy med en gymnasieutbildning på det program du vill läsa. Skolan är certifierad av Innebandyförbundet att bedriva Nationell idrottsutbildning (NIU).

Tobias Ljungholm är huvudinstruktör och utbildad specialidrottslärare på GIH samt Certified Floorball Coach via Svenska Innebandyförbundet.

Fredrik Olsson är instruktör och tränare för damlaget i Nacka Wallenstam IBK. Fredrik arbetar även med Stockholms distriktslag och U19-landslaget.

Anna Wijk är instruktör och spelare/assisterande tränare i Storvreta IBK. Anna har spelat 106 landskamper för Sverige och blivit utsedd till världens bästa spelare fyra gånger. Anna har lärarutbildning och arbetar på skolan sedan 2020. 

Innebandyutbildningen är inriktad främst mot att:

• utveckla dina individuella tekniska, taktiska och fysiska färdigheter.
• ge dig goda insikter i det kollektiva spelet samt låta dig pröva på och tillämpa det i matchsituationer.
• ge dig kunskaper i träningslära och träningsmetoder av betydelse för innebandy.
• ge dig kunskaper om innebandyns bakgrund.

Allmän information

All träning ligger på förmiddagarna så att du på bästa sätt kan tillgodogöra dig innehållet i kurserna och samtidigt kombinera skolans träningar med dina klubbträningar. Kurserna inom NIU (Nationell idrottsutbildning) läses som individuellt val och som programfördjupning på det program du väljer.

Uppbyggnadsträningen och skadeförebyggande träning är viktiga delar för oss när träningsmängden ökar med 6 timmar i veckan. Träningen individanpassas för att ge dig så stor utveckling som möjligt.

Visste du att? 

När du blir antagen till en NIU plats registreras din dåvarande förening som moderklubb och den tillhör du under alla tre åren på skolan. Du kan byta klubb under gymnasietiden och då kallas den för din studie - förening. 

OBS! vid byte av förening under studietiden krävs att det görs med huvud instruktörens samtycke för att säkerställa att målen som satts upp för NIU inte äventyras. När du går ut skolan återregistreras du alltid till din moderklubb.

Så här söker du

För att söka och bli antagen till NIU måste du:

• ansöka med elektroniskt formulär via svenska innebandyförbundets hemsida
• söka ett program på Midsommarkransens gymnasium via gymnasieantagningen

Kontaktpersoner:

Tobias Ljungholm
NIU-samordnare
tobias.ljungholm@edu.stockholm.se
073-953 21 47

Christin Söderqvist
Bitr. rektor (NIU-ansvar)
christin.soderqvist@edu.stockholm.se
070-657 55 84

 

Sista datum för ansökan är den 1 december Länk till ansökan

Dela:
Kategorier: