Individuellt val

Midsommarkransens gymnasium erbjuder ett stort antal kurser som individuellt val. Flera av kurserna är behörighetsgivande, andra ger meritpoäng. Det individuella valet är obligatoriskt och ingår i ditt gymnasieprogram. Sammanlagt läser du 200 p individuellt val.

Du gör valen digitalt i början av vårterminen i Åk 1 och 2 och alla klasser får besök av studie- och yrkesvägledare (SYV) innan ansökningstiden börjar. NIU-elever i Åk 1 gör generellt inget individuellt val, med undantag för BF19b och HA19b som kan välja Eng 6 som utökad kurs.

Det är viktigt att du tar reda på så mycket som möjligt om våra olika kurser innan du gör din ansökan. Under länkarna nedan hittar du information om respektive kurs. Du kan också vända dig till lärare eller SYV om du har frågor.

Här hittar du som går i Åk 1 information om valet

Här hittar du som går i Åk 2 information om valet

Valet 2020

Här hittar du en länk till formuläret där du gör dina individuella val.

OBS! Ansökan öppnar den 3 februari och sista anmälningsdag är fredagen den 14 februari 2020.

Tänk på att du inte kan läsa samma kurs två gånger.