Individuellt val

Midsommarkransens gymnasium erbjuder ett stort antal kurser som individuellt val. Flera av kurserna är behörighetsgivande, andra ger meritpoäng. Det individuella valet är obligatoriskt och ingår i ditt gymnasieprogram. Sammanlagt läser du 200 p individuellt val.

Du gör ditt val i början av vårterminen i Åk 1 och Åk 2 och alla klasser får besök av studie- och yrkesvägledare (SYV) innan eller i början av ansökningsperioden.

NIU-elever i Åk 1 gör generellt inget individuellt val, med undantag för BF20b och HA20b som kan välja Engelska 6 som utökad kurs och EK20B och Sa20B som kan söka Naturkunskap 2.

Det är viktigt att du tar reda på så mycket som möjligt om våra olika kurser innan du gör din ansökan. Under länkarna nedan hittar du information om respektive kurs. Du kan också vända dig till lärare eller SYV om du har frågor.

Här hittar du som går i Åk 1 information om valet

Här hittar du som går i Åk 2 information om valet

Valet 2021

Du gör ditt individuella val här via webbformuläret.

OBS! Ansökan öppnar tisdagen den 23 februari och sista ansökningsdag är torsdagen den 18 mars 2021.

Tänk på att du inte kan läsa samma kurs två gånger.