Individuella val

På Midsommarkransens gymnasium kan du välja mellan ett antal olika individuella val. En del av kurserna kan vara behörighetsgivande eller ge meritpoäng. Totalt ska du välja 200p individuellt val under åk 2 & 3. Du gör valen digitalt i början av vårterminen i åk 1 och 2 och alla klasser får besök av studie- och yrkesvägledare innan valet. NIU-elever i åk 1 gör generellt inga individuella val. Undantag för BF17a och HA17a som kan välja Eng 6 som utökad kurs.

Det är viktigt att du tar reda på så mycket som du kan om kurserna innan du väljer. Under länkarna nedan hittar du text och även informationsfilmer om kurserna som vi erbjuder. Du kan kan även fråga lärare eller studievägledare om du har fler frågor.

Här hittar du som går i år 1 information om valet

Här hittar du som går i år 2 information om valet

Valet 2018

Här hittar du en länk till formuläret där du gör dina individuella val.

OBS: Sista anmälningsdag är fredagen den 23:e februari 2018