Till innehåll på sidan

Handels- och administrationsprogrammet

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram som ger yrkesexamen. När du tar studenten är du väl förberedd för att arbeta inom olika handelsyrken. Utbildningen på Midsommarkransens gymnasium riktar sig mot digital service och e-handel.

Hos oss får du möjligheten att lära dig mer om en expansiv och spännande del av branschen. Du får kunskaper och verktyg för att utveckla och ta ansvar i din yrkesroll, så att du kan börja arbeta efter avslutade studier. För dig som vill bygga på med ytterligare kunskaper finns förstås möjligheten till påbyggnadsstudier. Då är utbildningen du fått här en god grund och ger grundläggande behörighet för vidare studier.

Ledord för utbildningen till handelsyrken är hos oss är bemötande, service, entreprenörskap och kommunikation. Utbildningen ska vara praktisk och ligga verkligheten nära. Praktiska moment och teori varvas på ett sätt som gör studierna meningsfulla. Praktik är ett viktigt inslag i utbildningen och som elev på Handels- och administrationsprogrammet hos oss är du garanterad 15 veckors praktik (APL). Under praktiken får du en känsla för det yrke du utbildar dig till och du får tillfälle att träna på färdigheter som du arbetat teoretiskt med i skolan. De relationer du skapar på praktikplatsen är dessutom en utmärkt språngbräda till framtida arbete.

 

Programfördjupning (700 poäng)

  • Administration - specialisering (APL)
  • Datorteknik
  • Företagsekonomi
  • Grafisk kommunikation 1
  • Näthandel 1 (APL)
  • Svenska 2
  • Webbutveckling 1

Inriktning administrativ service

Handelsprogrammet med profil Näthandel och digital service är en yrkesutbildning för dig som vill utvecklas inom den del av handeln som är under stor utveckling.

Idag är det naturligt för många kunder att lika gärna handla över nätet som att besöka en butik. Dessutom ökar behovet av kompetent personal som kan jobba med support i IT- och telefonifrågor. Näthandel och digital service är en yrkesutbildning som ger dig möjlighet till arbete i ett näthandelsföretag eller kanske drömmer du om att starta ett eget företag i framtiden. 

Hos oss får du kunskaper och verktyg för att utveckla och ta ansvar i din yrkesroll, så att du kan börja arbeta efter avslutade studier. För dig som vill bygga på med ytterligare kunskaper finns förstås möjligheten till påbyggnadsstudier. Då är utbildningen du fått här en god grund och ger grundläggande behörighet för vidare studier.

Ladda ner poängplan för Handelsprogrammet

Dela: