Frånvaro- och ledighetsrutiner

Anmäl frånvaro eller sök ledighet

Om du blir sjuk eller av andra skäl inte kan komma till skolan måste du, eller vårdnadshavare om du är omyndig, göra en anmälan varje frånvarodag. Midsommarkransens gymnasium har gått över till ett nytt frånvarosystem, Frånvaro/Närvaro (FNS). Det innebär vissa förändringar för elever och vårdnadshavare. I FNS kan elever och vårdnadshavare få en överblick över frånvaron. Även ledighetsansökan görs i FNS.

Anmäl alltid frånvaro. Med det nya systemet Frånvaro/Närvaro kan du som elev eller vårdnadshavare anmäla frånvaro till skolplattformen på tre sätt:

Här har vi samlat all information du som elev eller vårdnadshavare behöver för att anmäla frånvaro:

Information till elever och vårdnadshavare

Anmäla frånvaro/närvaro via sms

Anmäla frånvaro/närvaro via app

Mer information om ledighet och frånvaro hittar du i Midsommarkransens gymnasiums frånvaroplicy.