Fördjupning för barnskötare på fritidshem

Utbildningen riktar sig i första hand till tillsvidareanställd personal med barnskötarutbildning och minst två års erfarenhet av arbete med elever i pedagogisk verksamhet. Vid fulltecknad kurs antas deltagarna utifrån anställningstid i staden. Kursen syftar till att höja de studerandes kompetens kring fritidshemmets uppdrag utifrån styrdokumenten och hur verksamheten kan erbjuda barnen en meningsfull fritid i sin utveckling.

Under utbildningen kommer de studerande utmanas på varierande sätt, för att reflektera och söka kunskap kring fritidshemmets/grundskolans innehåll och arbetssätt. Studierna syftar till att ge rika tillfällen till inspiration, kreativitet samt att väcka nyfikenhet. De studerande bearbetar och problematiserar innehållet i kursen både i undervisningen och ute på den egna arbetsplatsen. Lärandet på arbetsplatsen blir en viktig del av utbildningen.

• Kursdag: Onsdag (datum, tid och plats, skickas med antagningsbeskedet)
  • Terminsdata: vecka 37, 2019 - vecka 50, 2020
  • Krav: Barnskötarutbildning samt tillsvidareanställning i grundskolan