För elever

Vår lärarkår är välutbildad, erfaren och engagerad och för att ge dig bästa möjliga utbildning. Vi vill att du både ska uppnå och överträffa dina målsättningar. I skolans elevhälsoteam finns skolsköterska, kurator, studievägledare och speciallärare som alla är där för att stötta dig under din studietid.

Elev som sitter i ett klassrum och tittar in i kameran.

Studievägledning

På Midsommarkransens gymnasium arbetar två studievägledare som kan ge dig personlig information och vägledning kring dina studier och framtida yrkesval.

Skrivprojektet Min Ort

Eleverna som läser svenska som andraspråk i årskurs 1 och 2 visar i sina skildringar olika bilder av just sina ”orter”. Det är en lokalpatriotism som många gånger är hoppfull utan att väja för svårigheter och som står i bjärt kontrast till de vanliga berättelserna om problemfyllda stockholmsförorter.