Till innehåll på sidan

Ekonomiprogrammet

Är du full av idéer som väntar på att förverkligas? Är juridik och ekonomi något du vill ägna dig åt i framtiden? Vad gör ett företag framgångsrikt? Ekonomiprogrammet är ett studieförberedande program som ger dig en gedigen grund för vidare studier.

Ekonomiprogrammet - inriktning juridik

För dig som är nyfiken på hur ekonomi och juridik påverkar vardagen och framtiden är Ekonomiprogrammet - inriktning juridik - på Midsommarkransens gymnasium det självklara valet. Företagsekonomi, juridik och samhällsekonomi är viktiga områden på programmet.

Programfördjupning (300 poäng)

  • Entreprenörskap
  • Ledarskap och organisation
  • Företagsekonomi 2

Så här jobbar vi

Hos oss får du arbeta med ekonomi, marknadsföring och juridik, muntlig och skriftlig framställning i ämnesövergripande projekt. Utbildningen ger dig kunskap om företagens roll i samhället ur såväl lokalt, regionalt, nationellt och globalt perspektiv. Du får även studera och utveckla kunskap runt juridiska och etiska aspekter som följer av företagande. Du ges möjlighet att starta ditt eget företag under utbildningen inom ramen för Ung Företagsamhet (UF).

På Midsommarkransens gymnasium jobbar vi nära näringslivet på ett tydligt och strukturerat sätt med möjlighet att göra fältstudier inom olika yrkeskategorier kopplade till utbildningen.

Ekonomiprogrammet på Midsommarkransens gymnasium är en utbildning med en fot inne på arbetsmarknaden. Din utbildning kommer att vara ett öppet fönster mot samhälle och näringsliv och ge kännedom om arbetsmarknadens förväntningar och krav.

Programmet kan kombineras med en idrottssatsning på elitnivå genom nationell idrottsutbildning (NIU). Midsommarkransens gymnasium är en NIU-certifierad skola.

Ladda ner poängplan för Ekonomiprogrammet

Dela: