Till innehåll på sidan

Biblioteket

Välkommen till skolbiblioteket. Hit kommer du som behöver studera i lugn och ro, söka information eller bara läsa för nöjes skull. Koppla av, koncentrera dig, studera enskilt eller möt andra för grupparbete.

Biblioteket ligger centralt placerat i skolan med igång från ljushallen och rymmer cirka 50 studieplatser. Här finns skön- och facklitteratur, tidskrifter och självbetjäningsdator för boklån, återlämning och sökning i bibliotekskatalogen samt en heltidsanställd skolbibliotekarie.

Biblioteket är en studiemiljö så tänk på att:

  • inte störa andra elever som pluggar
  • använda hörlurar om du vill lyssna på till exempel musik
  • inte ta med något annat ät- och drickbart än mellanmål in till biblioteket
  • slänga ditt skräp i papperskorgarna

Jag som arbetar i biblioteket heter Johanna, är utbildad bibliotekarie och hjälper dig gärna med frågor om till exempel litteratur, källkritik och informationssökning. Kontakta biblioteket via Teams (Johanna Rasmusson) eller Outlook biblioteket.MKG@edu.stockholm.se
 

Låna böcker och läromedel
Via skolbiblioteket kan du låna och återlämna bibliotekets böcker men också lämna tillbaka läromedel. Som låntagare ansvarar du för att de lånade böckerna lämnas tillbaka senast sista återlämningsdag. Du ansvarar själv för dina lån, till dess att de är avregistrerade. För att få låna biblioteksböcker och läromedel måste biblioteket ha fått in en låneförbindelse, undertecknad även av vårdnadshavare om du är under 18 år. För fullständiga villkor se blanketten Låneförbindelse.

 

Välkommen till biblioteket på Midsommarkransens gymnasium!

Dela: