Bandy

Ta chansen att utbilda dig till en bandyspelare för framtiden på Midsommarkransens gymnasium. Utbildningen är kvalitetssäkrad av Svenska Bandyförbundet och leds av huvudinstruktör Niklas Westblad.

Niklas har tidigare spelat bandy på elitnivå och innehar en masterexamen i idrottsvetenskap från Gymnastik- och Idrottshögskolan samt har genomgått Riksidrottsförbundets högsta egna elittränarutbildning (ETU).

Träningen bedrivs idag på Zinkensdamms IP på Södermalm och kommer senare att förläggas vid den nya bandyhallen på Gubbängens IP när den står klar.

Bandyutbildningen syftar främst till att:

• utveckla dina individuella tekniska och taktiska färdigheter inom bandy
• ge dig goda insikter i det kollektiva spelet samt låta dig tillämpa det i spelsituationer
• ge dig kunskaper i träningslära och träningsmetoder av betydelse för bandy
• ge dig kunskaper om och låta dig tillämpa styrka, rörlighet, snabbhet, koordination i bandysammanhang
• ge dig den verktygslåda som krävs för att du skall klara av ett framtida liv som elitidrottare inom sporten Bandy

Så här söker du

För att söka och bli antagen till NIU måste du:

• söka senast 1 december via länk på skolans hemsida.
• söka ett program på Midsommarkransens gymnasium via gymnasieantagningen

Bandygymnasiet samarbetar med Bandydistrikt Stockholm.

Kontaktpersoner:

Tobias Ljungholm