Pedagogikcollege

Vill du jobba med utbildning och barn?
Vill du ha en yrkesutbildning med garanterad provaanställning i 6 månader efter avslutad utbilning?
Vill du bli väl förberedd och behörig för vidare studier inom pedagogik?

På Midsommarkransens gymnasium startar vi upp ett helt nytt utbildningskoncept ht 2018 kopplat till vårt Barn- och fritidsprogram inriktning pedagogik.I korthet handlar det om att skapa en högkvalitativ yrkesutbildning med stark förankring i branschen och i den pedagogiska- och didaktiska forskningen om barn. Som elev kommer du, direkt efter din gymnasieutbildning, bli en attraktiv och barnskötare och elevassistent med möjlighet till provanstsällning i 6 månader i Stockholm stad. Med vårt teoripaket blir du dessutom självklart behörig till att söka exemeplvis förskollärarprogrammet på högskolan/universitetet.

Behovet av välutbildade barnskötare och förkolelärare är mycket stort och det finns goda möjligheter till jobb direkt efter avslutad utbildning hos oss både som barnskötare, elevassistent eller - om du väljer att fortsätta på högskola/universitet - som förskollärare.

Vi kommer snart lägga upp mer information och material kopplat till vår satsning Pedagogikcollege men till dess:

Här kan du ta en titt på Skolverket film om Barn- och fritidsprogrammet.

En viktig del av utbildningen sker genom att pröva dina teoretiska kunskaper praktiskt genom APL (arbetsplatsförlagt lärande). Som elev har du totalt 15 veckor APL under dina tre år och Pedagogikcollege har samarbete med 4 stadsdelar. Det kommer göra det möjligt för oss att erbjuda dig som elev högkvalitativ APL med väl förberedda och utbildade handledare som du återkommer till under utbildningens 3 år.

Här kan du ta del av Skolverkets film om APL.

Självklart blir du behörig till högskola och universitet efter att ha gått Pedagigikcollege och du kanske är intresserad av att gå vidare direkt till att plugga till exemeplvis förskolelärare. Bli en av de viktigaste i världen!

Här kan du läsa mer om utbildningen som exemeplvis ges på Stockholms universitet.

Du kan också kolla in Maria som pluggar på Stockholms universitet.