Tårtkalas på kick-off för Pedagogikcollege

Det bjöds på tal och tårta på kick-offen för Pedagogikcollege. Först ut var skolborgarrådet Olle Burell som ville peka på det viktiga arbete som dagligen utförs av de som arbetar med barn inom exempelvis förskolan och glädjen över att möta ungdomar som valt att plugga till barnskötare. Behovet i kommunen är enormt stort och man räknar med att rekrytera 800 barnskötare årligen fram till 2024. Det finns jobb helt enkelt var det enkla budskapet till eleverna i publiken som nu går på det nuvarande barn- och fritidsprogrammet!

Rektor Anders Fajersson kunde berätta om hur idén om Pedagogikcollege först kom till och hur roligt det är att nu se allt arbete som läggs ner för att det ska bli verklighet med intag hösten 2018. Ursprungsidén var att låta sig inspireras av andra liknande framgångsrika college-koncept som exempelvis Vård- och omsorgscollege med tydlig både yrkes- och högskoleförberedande examen.

Pedagogikcollege är en gymnasial yrkesutbildning i pedagogik i samverkan med arbetsliv och forskning. Anna Palmer från Stockholms universitet pekade på hur viktigt det är att en modern och kvalitetsmedveten gymnasieutbildning, som ska utbilda barnskötare och även blivande förskolelärare, har koll på pågående forskning. Anna berättade om spännande pågående forskningsprojekt på Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen. Sist ut var Lena Kullberg-Boman från Södermalms stadsdel som kunde bekräfta bilden Olle Burell gav -  det finns ett stort behov av välutbildad och kunnig pedagogisk personal inom förskolan och att samarbetet med Pedagogikcollege ska fokusera på att kvalitetsäkra elevernas arbetsplatsförlagda lärande (APL). Pedagogikcollege har i nuläget samarbete med fyra stadsdelar i Stockholm.

Därefter var det tårtcermoni med hjälp av Olle, Haji, Alexandra, Elvira, Ida och Jessica!