Introduktionsprogram

Programinriktat individuellt val

Programinriktat individuellt val är en utbildning som ska leda till antagning på ett nationellt yrkesprogram.

För att antas krävs att du har godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk. Dessutom krävs godkända betyg i engelska eller matematik samt i minst fyra andra ämnen, eller godkända betyg i engelska och matematik samt i minst tre andra ämnen. Hos oss läser du integrerat i en klass på någon av de yrkesförberedande programmen och kan läsa matematik och/eller engelska på grundskolenivå.

De yrkesförberedande programmen på Midsommarkransens gymnasium är Barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik samt Handel- och administrationsprogrammet med inriktning administrativ service.

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion på Midsommarkransens gymnasium är en utbildning som förbereder dig för studier eller arbete inom barn och fritid eller inom handel och administration.

Yrkesintroduktion passar dig som vill ha en praktisk yrkesutbildning utan att läsa in ett helt gymnasieprogram. Yrkesintroduktion innebär att du lär dig yrket både genom teori och praktik. Utbildningen pågår i 2 år där du huvudsakligen läser yrkesämnen. Du arbetar till stor del i mindre undervisningsgrupp och har stöd av en mentor.  Skolan ger dig också möjlighet att komplettera svenska, engelska eller matematik på grundskolenivå om du behöver det.

På Midsommarkransens gymnasium arbetar lärare och elevhälsa tillsammans med dig för att du ska nå dina mål. Ett gymnasieintyg utfärdas efter genomförd utbildning.