Inne- och utemiljö

Midsommarkransens gymnasium slog upp portarna hösten 2013. Här får du utbildning av hög kvalitet med hängivna och erfarna lärare.

Traditionell undervisning varvas med schemabrytande aktiviteter och spännande projekt. Som elev får du känna dig delaktig och medverkar i undervisningen utifrån dina egna erfarenheter. Dina studier ska kännas begripliga, meningsfulla och hanterbara. Du ska få en känsla av sammanhang. Med en tydlig lektionsstruktur och specifika kompetensveckor där du tränas i såväl ämneskunskaper som personlig utveckling är skolan ett självklart alternativ för dig som vill vidare, oavsett vilket yrke eller högskola du drömmer om.

För dig som vill satsa på elitidrott parallellt med gymnasiestudierna finns ett antal idrotter att välja bland.

Den vackra ljushallen inrymmer skolans cafeteria som är en naturlig samlingsplats för elever och personal att mötas över en fika.

Alla elever serveras en lunch som lagas av skolans egen kock.

Skolan ligger vackert belägen på gångavstånd från Midsommarkransens t-banestation dit du tar dig från Slussen på tio minuter. Reser du med pendeltåg kliver du av vid Årstaberg, sex minuter från Stockholms central.

I år har vi tagit emot ca 550 elever.